Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Середа, 14 лютого 2018, 18:00

В Україні впровадили ЗНО з іноземної мови для вступу на магістратуру

університет Франка

Міносвіти впроваджує іспитів у формі ЗНО при вступі до магістратури.

Про це повідомляє Освітній портал.

Цього року Міністерство освіти і науки розширило перелік застосування результатів зовнішнього незалежного тестування з іноземних мов.

Загалом, перелік спеціальностей, для вступу на навчання на які цього року необхідно надати результати ЗНО з іноземної мови, охоплюватиме 15 спеціальностей.

Зокрема: релігієзнавство, історію та археологію, філософію, культурологію, економіку, політологію, психологію, соціологію, журналістику, право, готельно-ресторанну справу, туризм, міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, міжнародні економічні відносини та міжнародне право.

Вступники матимуть можливість обрати для складання тест з однієї з запропонованих мов: англійської, німецької або французької. Тестові завдання єдиного вступного іспиту з іноземної мови відповідатимуть програмам ЗНО з іноземних мов.

Зазначимо, цьогоріч кожен абітурієнт матиме змогу скласти ЗНО не більше, ніж із 4 предметів. Обов'язковими до складання є тестування з української мови та літератури, а також із математики й історії України (за вибором).

Також цьогоріч ЗНО з іноземних мов абітурієнти здаватимуть по-новому: до тестування тепер додали блок завдань із аудіювання.

Загалом у 2018 році в переліку предметів, з яких можна здавати ЗНО, є 11 предметів.

Все, що потрібно знати абітурієнтам про ЗНО-2018, можна переглянути тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.