Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Понеділок, 19 лютого 2018, 15:54

Провчити водія львівської маршрутки: пасажири забрали у водія гроші через відмову везти пенсіонера

львівські маршрутки

Львів'яни вийшли з маршрутки та забрали гроші за проїзд у водія маршрутки №50, який не захотів везти пенсіонерку.

Про це повідомили очевидці події у спільноті "Варта 1".

Сьогодні на початку вул. Пасічної водій маршрутки №50 (перевізник ТОВ "Успіх БМ") відмовився їхати через те, що пенсіонер оплатив лише половину вартості проїзду.

Аби провчити водія, всі пасажири вийшли з маршрутки, забравши при цьому у водія гроші за проїзд.

"Наскільки відомо, є закон Верховної Ради України від 1993 року, де пише про те що, перевізник не має права вимагати у пасажірів при пред'явленні пенсійного посвідчення гроші за проїзд. В даному випадку всі люди в транспорті вийшли, забравши кошти за проїзд. Дуже сильно б хотілось, щоб як і перевізники, так і міська влада ввійшла в положення простих мешнакців – пенсіонерів і людей з інвалідністю. Будьте лояльні, нам жити в цьому місті та користуватись послугами міського транспорту", – написав очевидець Андрій Марковський.

Нагадаємо, пенсіонери змушені платити за проїзд у львівських маршрутках із 20 січня.

Як згодом пояснив міський голова Львова Андрій Садовий, проїзд у комунальних маршрутках для пенсіонерів залишається безкоштовним.

Натомість ситуацію із приватними перевізниками у місті владнати так і не вдалося: у міськраді зазначили, що відповідальним за безкоштовне перевезення пільгових категорій є Укртрансбезпека.

Додамо також, сьогодні серед 5 перевізників Львова діє наразі одне комунальне підприємство – АТП-1. Воно обслуговує 17 маршрутів у місті: №1а, 2а, 3а, 4а, 5а, 6а, 9, 10, 16, 20, 28, 29, 32, 37, 45, 46, 47а.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.