Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

школа

Середа, 21 лютого 2018, 15:00

Із вересня на Львівщині початкові класи перейдуть на нові стандарти освіти

школа

Уряд затвердив Державний стандарт початкової освіти.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Сьогодні на своєму засіданні уряд прийняв Державний стандарт початкової освіти, за яким навчатимуться першокласники з 1 вересня 2018 року.

Як заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, у документі визначено загальні та обов'язкові результати навчання за 9 галузями: мовно-літературною, математичною, природничою, технологічною, інформативною, соціальною і здоров’язбережувальною, фізкультурною, громадянською та історичною, мистецькою.

Зокрема, обов'язкові результати показують, що дитина має знати після 2-го та після 4-го класу, а разом із стандартом приймаються 4 базові навчальні плани, в яких закладено збільшення обсягу вивчення української мови в школах національних меншин.

"За Державним стандартом початкової освіти першокласники почнуть навчатись з 1 вересня 2018 року. Стандарт базової школи має стартувати з 1 вересня 2022 року, а стандарт старшої школи – з 1 вересня 2027 року", – нагадала Лілія Гриневич.

Також для реалізації реформи з бюджету передбачено виділити 1,869 млрд грн: 998,7 млн грн – на забезпечення учнів початкових класів навчальними засобами та мобільними меблями, 163,8 млн грн – на придбання техніки для початкової школи, 386,5 млн грн – на підвищення кваліфікації вчителів, 48,349 млн грн – на навчально-методичну літературу для початкових класів та 272,382 млн грн – на підручники для 1-го класу.

Нагадаємо, у 2017 році на Львівщині 9 шкіл розпочали навчання за новим стандартом початкової освіти.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.