Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

візуалізація проекту

Львівська міськрада

П'ятниця, 23 лютого 2018, 16:15

Наближена до Козловського бізнесменка будуватиме у Львові житловий комплекс. Візуалізація

візуалізація проекту

Віталія Дяченко, яка є наближеною до львівського бізнесмена Григорія Козловського, будуватиме на вул. В. Липинського, 27 новий житловий комплекс.

Сьогодні, 23 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на будівництво гр. Дяченко Віталії Борисівній житлового комплексу з вбудованими приміщеннями громадського призначення, підземним паркінгом та трансформаторною підстанцією на вул. В. Липинського, 27 (у три черги).

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Відтак новий житловий комплекс постане на земельній ділянці, площею 1,29 га, що на вул. В. Липинського, 27, поруч із готельно-ресторанним комплексом "Писанка". Неподалік також розташований клуб "Занзібар".

(клікніть для збільшення зображення)

Цільове призначення земелі – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури; функціональне призначення – зони Г-2 та Ж-2 – торгово-ділові зони місцевого значення та зона малоповерхової квартирної житлової забудови.

(вул. В. Липинського, 27 зараз)

Поруч із майбутнім житловим комплексом розташована церква Святого Йосафата УГКЦ, яка виступила за те, будинки не були вищими, ніж на 5 поверхів.

"Умовою церкви було пониження будівлі до 5 поверхів. Все це внесено в рішення детального плану. Церква погодила це будівництво ще на рівні детального плану. А в рішенні виконкому ми вказуємо відмітки власне тих секцій", – зазначив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Юліан Чаплінський.

Хоча у проекті рішення зазначено, що гранично допустима висота споруд майбутнього житлового комплексу повинна не перевищувати 45 м, а це, за приблизними підрахунками, – 15 поверхів.

Згідно з візуалізацією майбутного житлового комплексу, яку презентували сьогодні під час засідання виконкому, також видно, що житлові будинки мають по 9-12 поверхів.

 

Тому міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні наголосив, щоб на наступне засідання виконкому, яке відбудеться 2 березня, запросили настоятеля церкви Святого Йосафата УГКЦ, аби він "особисто підтвердив, що храм не проти будівництва житлового комплексу".

Максимальний відсоток забудови земельної ділянки міськрада встановила на рівні 30%.

Згідно з проектом рішення, Дяченко Віталія Борисівна зареєстрована у Винниках.

Як вдалося встановити за допомогою бізнес-сервісу YouControl, Дяченко Віталія Борисівна є директором ЗОВ "Захід Міськ Буд", ТЗОВ "Вест Етуаль" (одна і та ж юридична адреса у Винниках – вул. Замкова, 2), ТОВ "Тралі-Валі" (Львів, проїзд Крива Липа).

Також Віталія Дяченко є засновником ТЗОВ "Гільдія-Захід" (Львів, площа Ринок, 36), а директором цього підприємства є львівський бізнесмен та депутат міської ради Григорій Козловський.

Нагадаємо, саме на площі Ринок, 36 Григорій Козловський має збудувати 5 ресторанів із величезними акваріумами, у яких плаватимуть акули. За неофіційними даними, цей ресторан мають відкрити вже незабаром.

Віталія Дяченко теж є пов'язаною із ТЗОВ "Перлини Галичини" (Винники, вул. Замкова, 2), директором якого є Козловський Святослав Григорович, який імовірно є сином Григорія Козловського.

 

(клікніть для збільшення зображення)

Нагадаємо, приватний підприємець Григорій Козловський є власником "Гранд Готелю" (проспект Свободи), готельно-ресторанного комплексу "Святослав" (Винники) і пивного ресторану "Королівська пивоварня" у Львові. Також нещодавно стало відомо, що Григорій Козловський є співласником будівельної компанії Avalon, яка зведе у Львові першу 25-поверхівку.

Сьогодні Григорій Козловський є також депутатом Львівської міської ради. На виборах 2015 року пройшов у міськраду у складі Блоку Петра Порошенка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.