Зміст статті

19 березня 2018

Грішники Садового

Міні-топ підлеглих Андрія Садового, яких ловили на хабарях.

Невеличкий топ працівників Львівської міської ради (та підданих міського голови Львова Андрія Садового), яких затримували на хабарі за останні п'ять років (навіяний затриманням голови Залізничної райадміністрації Тараса Гниди).

ЛКП "Муніципальна дружина"


2012 рік

Затримання в.о. начальника управління Муніципальної дружини Львівської міської ради Олега Політила за фактом вимагання та отримання майже 4 тисячі гривень хабаря. Політило вимагав ці кошти від директора Львівського громадського формування "Фенікс-Гард" за видачу посвідчень для 19 його членів, які дають право на користування травматичною зброєю.

Залізнична районна адміністрація


2013 рік

Затримання голови Залізничної районної адміністрації Львівської міської ради Мирона Тереха, його заступника Андрія Єсипа і начальника відділу комунального господарства районної адміністрації за фактом отримання 24 тисячі гривень хабаря. Посадовці вимагали від директора приватного підприємства таку суму за підписання актів виконаних підприємством ремонтно-будівельних робіт по вул. О. Степанівни, 35а в Львові та подальше здійснення оплати цих робіт за рахунок коштів спеціального фонду бюджету розвитку.

ЛКП "Сяйво"


2013 рік

Затримання директора ЛКП "Сяйво", який вимагав та отримав від приватного підприємця 600 доларів хабаря за підписання договору оренди приміщення, що перебуває на балансі комунального підприємства.

ЛКП "Музей "Личаківський цвинтар"


2016 рік

Затримання головного інженера ЛКП "Музей "Личаківського цвинтаря" під час отримання 300 доларів хабаря. Цю суму він вимагав та отримав за погодження захоронення особи на території кладовища. Згодом Личаківський суд оштрафував його на 17 тисяч гривень.

Управління житлового господарства


2016 рік

Затримання начальник управління житлового господарства Львівської міської ради Юрій Гольця під час отримання чергової частини хабаря у розмірі 80 тисяч гривень. Як встановили правоохороці, Юрій Голець регулярно отримував відкат від комерційної структури за сприяння в укладанні договорів на роботи з капітального ремонту будинків та благоустрою міста. За вже укладені угоди на майже 2 мільйони гривень посадовець вимагав 5-8 % від суми, залежно від різновиду робіт.

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю


2017 рік

Затримання головної спеціалістки Державної архітектурно-будівельної інспекції у м. Львові Львівської міської ради під час отримання 500 доларів хабаря. Чиновниця вимагала неправомірну вигоду за видачу дозвільних документів після індивідуального перепланування приватного помешкання у будинку, що є пам'яткою архітектури місцевого значення.

ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг"


2017 рік

Затримання директора ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" Василя Глови з підозрою  в отриманні 4 тисячі доларів хабаря. Цю суму він вимагав за дозвіл на перепоховання померлих.

Залізнична районна адміністрація


2018 рік

Затримання голови Залізничної районної адміністрації Львівської міської ради Тараса Гниди за фактом вимагання 105 тисяч гривень хабаря. Гнида вимагав та отримував неправомірну вигоду за невтручання у господарську діяльність суб'єктів господарювання, що працюють на території району та за працевлаштування громадян в органи місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.