Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам'ятka архітектури

П'ятниця, 23 березня 2018, 13:10

У Львові вирахували ціну руйнування пам'яток архітектури

пам'ятka архітектури

Львівська міська рада затвердила розмір штрафів юридичним особам, що є власниками або уповноваженим ним органом чи замовником робіт на пам'ятках.

Відповідне рішення сьогодні погодив виконавчий комітет Львівської міської ради, – повідомляє кореспондент Варіантів.

Відтепер заступник міського голови з питань розвитку уповноважений
здійснювати накладення фінансових санкцій за порушення законодавства про
охорону культурної спадщини відповідно до ст. ст. 44, 45, 46 Закону України
"Про охорону культурної спадщини".

За проведення будь-яких незаконних робіт, що можуть завдати або
завдали шкоди пам’ятці, її території, охоронюваній археологічній території,
охоронним зонам – у розмірі від тисячі до десяти тисяч неоподатковуваних
мінімумів доходів громадян (1700-170000 гривень).

Так, за недодержання вимог щодо захисту, збереження, утримання,
використання, реставрації, реабілітації пам’яток, у тому числі тих вимог, що
передбачені охоронними договорами, умисне доведення їх до стану руйнації – штраф у розмірі від тисячі до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За неподання, несвоєчасне подання або подання явно
недостовірної інформації про виявлені у процесі земляних, будівельних,
шляхових, меліоративних та будь-яких інших робіт об’єкти культурної спадщини – штраф у розмірі від ста до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За ухилення власника пам’ятки або уповноваженого ним органу від
підписання охоронного договору або за порушення ним режиму використання
пам’ятки – штраф у розмірі від ста до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Підставою для розгляду справи є акт про вчинення порушення законодавства про охорону культурної спадщини. Акт складається особою, уповноваженою управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради.  Акт підписується особою, яка його склала, та уповноваженим представником юридичної особи, стосовно якої складено Акт (за наявності). У разі відмови уповноваженого представника юридичної особи, стосовно якої складено Акт, від підписання Акта, у ньому робиться запис про це особою, що його склала.

Керівник юридичної особи, стосовно якої складено Акт, протягом 3 днів з моменту отримання Акта може подати письмові пояснення до нього. Акт разом з іншими документами, що стосуються справи, у 10-денний термін з моменту складення Акта надсилається заступнику міського голови з питань розвитку. Рішення про накладення фінансових санкцій приймається заступником міського голови з питань розвитку протягом 10 днів після отримання документів. 2.7. Постанова складається у двох примірниках: перший примірник – заступнику міського голови з питань розвитку, другий – протягом 3 робочих днів з дати її винесення вручається уповноваженому представнику юридичної особи або надсилається юридичній особі поштою рекомендованим відправленням.

Постанова заступника міського голови з питань розвитку може бути оскаржена до суду. Порушник повинен сплатити встановлену у Постанові суму щтрафу не пізніше 15 днів з дня винесення Постанови. Якщо порушник не виконав Постанову у 15-денний термін з дня її винесення, Постанова направляється на виконання органам державної виконавчої служби або стягується в судовому порядку.

Додамо, що на початку березня Львівська міська рада створила спеціальну комісію, яку очолив Андрій Москаленко, що може виносити постанову про накладання штрафу на порушника або зробити йому попередження.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.