Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

львівські маршрутки

П'ятниця, 23 березня 2018, 15:19

Львову не вистачає 200 маршруток для перевезення пасажирів

львівські маршрутки

Станом на сьогодні у місті курсує 620 автобусів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив сьогодні заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, у місті курсує приблизно 620 одиниць транспорту – власні і приватні машини. З них приблизно 25% – великі автобуси.

Однак, за його словами, місту потрібно близько 800 одиниць техніки для нормального функціонування транспортної системи. Саме тому міськрада планує цього року придбати 100-150 автобусів, 50 тролейбусів і 30 трамваїв. 

"Автобуси будемо купувати великі. Один великий автобус може замінити три маршрутки, які зараз курсують по місту Львову. Також великі автобуси більш комфортні. Якщо цього року на вулиці міста вийде 180 одиниць нової великої техніки (автобуси, трамваї, тролейбуси) – це зможе вирішити більшість питань щодо тих негараздів і дискомфорту, який зараз є по транспорту", – наголосив Сергій Бабак.

Він також додав, що на ринку пасажирських перевезень комунальний транспорт займає 35%, з них на маршрут виходять кожного дня не більше 50-60%.

Нагадаємо, вчора на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію щодо відмови від маршруток та переходу на електротранспорт і зручні автобуси. 

Додамо, у лютому міська рада погодила створення АТП №2, оскільки робота АТП №1 зараз є фактично заблокованою через борги перед ЛАЗом, щоб уникнути транспортного колапсу у місті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.