Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

водопостачання

П'ятниця, 30 березня 2018, 11:34

Садовий перевірятиме норми споживання води мешканцями сіл поблизу Львова

водопостачання

Сьогодні Андрій Садовий доручив вивчити питання із понаднормового споживанням води мешканцями чотирьох сіл поблизу Львова.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету міський голова Львова Андрій Садовий доручив дослідити ситуацію, яка виникла у селах Малехів, Великі і Малі Грибовичі, Збирання у зв'язку із понаднормовим споживанням води.

Адже, за словами в.о. директора ЛМКП "Львівводоканал" Дмитра Ваньковича, мешканці цих сіл споживають у 7-10 разів більше води, ніж у середньому використовують львів'яни.

"Це питання треба дослідити, в чому є проблема, де дівається вода, і треба врегулювати відносини зі всіма споживачами води в рамках чинного законодавства. Тому що є санітарна норма – 1,5 куба. Це я розумію, але коли 26 кубів – це поза межами здорового глузду", – заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, з 1 квітня ЛМКП "Львівводоканал" припиняє водопостачання до сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі через їхню відмову укладати договори на водопостачання.

Також міськрада Львова запропонувала мешканцям цих сіл  встановити лічильники обліку споживання води, натомість пообіцявши відшкодовувати вартість води, необхідної в межах потреб санітарно-гігієнічних норм, – 1,5 куб.м в місяць на одного мешканця.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.