Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

музей

Середа, 4 квітня 2018, 20:24

У Львові хочуть заснувати музей репресованих дітей

музей

Він стане філією музею "Територія терору".

Сьогодні працівники музею "Територія терору" представили концепцію музею репресованих дітей, про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Директорка музею "Територія терору" Ольга Гончар повідомила, що приміщення для такого музею є на вулиці Старій, його необхідно облагородити. Про це ведуться переговори з управлінням культури Львівської міської ради.

Молодший науковий працівник музею "Територія терору" Юрій Коденко представив зібрані в архівах та інших джерелах матеріали про родичів політв'язнів, яких репресували, в тому числі дітей та підлітків.

"Ми є на початку шляху дослідження цієї теми. Ця тема потребує часу, є мало досліджень. Ми будемо вдячні за допомогу в цьому: ідеями, пропозиціями, цікавими фактами, артефатками (листами), життєвими історіями, які можна використати," – запропонував Юрій Коденко.

У презетнації концепції взяв участь політв'язень, голова Львівського обласного товариства політв'язнів та репресованих Петро Франко. Він пригадав, що у 1985 році почав збирати матеріали про репресованих у часи СРСР дітей та підлітків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.