Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

АТО

Четвер, 5 квітня 2018, 14:17

У травні АТО перейменують на операцію Об'єднаних сил

АТО

За місяць Україна переходить до нового формату оборони.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив сьогодні президент Петро Порошенко, у травні завершується антитерористична операція на Донбасі й Україна переходить до нового формату оборони.

"Дата закінчення АТО буде в травні. Ми переходимо до іншого формату оборони України. Відповідно до прийнятого закону про реінтеграцію Донбасу, ми запроваджуємо нові більш ефективні заходи з розширенням наших оборонних спроможностей і робимо ми це, тому що ми бачимо різке зростання рівня загрози на сході нашої держави. Режим АТО, коли це все координувалося Службою безпеки України, зараз буде переведено до керівництва Збройних сил України", – заявив Петро Порошенко.

Нагадаємо, у лютому набув чинності закон про реінтеграцію Донбасу.

Законом закріплюється найменування протидії російської агресії як "забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях", а також у результаті цього в Україні змінять формат антитерористичної операції на Донбасі.  

Також закон закріплює стратегічне керівництво силами і засобами Генштабу ЗСУ, а керувати ними безпосередньо на Донбасі буде командувач Об'єднаних сил, який буде реалізовувати свої повноваження через Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.