Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

медичний заклад

Середа, 11 квітня 2018, 14:38

Медична реформа: місце реєстрації не впливає на вибір сімейного лікаря

медичний заклад

Пацієнти не зобов'язані обирати лікаря лише за місцем їх реєстрації.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, пацієнти мають право обирати собі лікарів і отримувати доступні і якісні медичні послуги незалежно від місця реєстрації. 

"З 1 квітня медична реформа почала запроваджуватися на місцях, і зараз головна задача місцевої влади по всій країні – забезпечити для людей можливість вільно обрати свого лікаря", – наголосив Павло Розенко.

За його словами, станом на 10 квітня в Україні підписано 304 тисяч декларацій з медиками, майже 265 тисяч українців вже обрали свого лікаря: терапевта, педіатра та сімейного лікаря.

Найбільше декларацій підписано у Закарпатській області, у Києві, Донецькій, Чернівецькій та Полтавській областях, найменше – у Херсонській, Черкаській, Рівненській, Сумській і Чернігівській областях.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні розпочалася національна кампанія з вибору сімейного лікаря.

Раніше Міністерство охорони здоров'я оприлюднило покрокову інструкцію з вибору сімейного лікаря, а також затвердило порядок надання первинної медичної допомоги, який регламентує роботу терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів, дає чіткий перелік послуг закладів надання первинної медичної допомоги.

Також у Львові відтермінували процес підписання декларацій з лікарями, який розпочнеться лише після юридичних консультацій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.