Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Четвер, 26 квітня 2018, 17:39

Медична реформа: за одноразовою допомогою можна звернутися не лише до свого лікаря

медичний заклад

Для одноразового звернення до лікаря немає потреби підписувати декларацію.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Як зазначили у міністерстві, станом на сьогодні більше півтора мільйона українців обрали своїх лікарів – терапевтів, педіатрів чи сімейних лікарів. 

Виклик додому сімейного лікаря, терапевта та педіатра входить до переліку послуг, які надаються на первинній ланці. Кожен лікар зможе виїжджати до своїх пацієнтів. Щоб вирішити, чи потрібно їхати на виклик, лікар поспілкується з пацієнтом телефоном.

Для одноразового звернення до лікаря немає потреби підписувати декларацію, потрібно лише зверніться до найближчого закладу з надання первинної медичної допомоги.

Якщо лікар пішов у відпустку або на лікарняний, то адміністрація медзакладу, в якому працює лікар, визначить іншого фахівця, який у цей період замінятиме вашого лікаря. 

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні розпочалася національна кампанія з вибору сімейного лікаря.

Раніше Міністерство охорони здоров'я оприлюднило покрокову інструкцію з вибору сімейного лікаря, а також затвердило порядок надання первинної медичної допомоги, який регламентує роботу терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів, дає чіткий перелік послуг закладів надання первинної медичної допомоги.

Також у Львові відтермінували процес підписання декларацій з лікарями, який розпочнеться лише після юридичних консультацій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.