Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Середа, 25 квітня 2018, 15:14

Медична реформа: уряд встановив вартість обслуговування пацієнта сімейними лікарями

аптека

Уряд затвердив тариф на медобслуговування у розмірі 370 грн.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Сьогодні на засіданні уряд затвердив тариф на оплату первинної медичної допомоги у розмірі 370 грн на рік за обслуговування одного пацієнта, що підписав декларацію з лікарем.

Також уряд встановив коригувальні коефіцієнти для п'яти вікових груп. Зокрема, за обслуговування дитини до п'яти років лікар отримуватиме чотири капітаційні ставки (1 480 грн), дитини від 6 до 17 років – 2,2 ставки (814 грн).

За надання первинної медичної допомоги особам віком від 40 до 64 передбачено 1,2 ставки (444 грн), від 65 років – дві ставки (740 грн). Натомість обслуговування пацієнтів з гірсььких районів становитиме 462 грн.

А плата за обслуговування пацієнтів, який не вибрав свого лікаря і не підписав із ним декларації, становить 240 грн.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні розпочалася національна кампанія з вибору сімейного лікаря.

Раніше Міністерство охорони здоров'я оприлюднило покрокову інструкцію з вибору сімейного лікаря, а також затвердило порядок надання первинної медичної допомоги, який регламентує роботу терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів, дає чіткий перелік послуг закладів надання первинної медичної допомоги.

Також у Львові відтермінували процес підписання декларацій з лікарями, який розпочнеться лише після юридичних консультацій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.