Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

монетизація пільгових перевезень на Львівщині

Четвер, 26 квітня 2018, 14:45

Перевізники Львівщини апелюють до влади через примарну монетизацію пільг

монетизація пільгових перевезень на Львівщині

Вони припускають виникнення соціальної напруги через не оголошене досі рішення про виконання постанови Уряду.

Про це сьогодні йшлося на прес-конференції, – повідомляє кореспондент Варіантів.

Вони пояснили, що Кабінет міністрів прйняв постанову № 157 якою впровадив монетизацію пільг на проїзд у громадському транспорті. З 24 травня постанова набере законної сили, а витрати – компетенція органів місцевого самоврядування.

Голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка підкреслив:
"Акцентую увагу на те, що це дуже хитра постановка питання: органи місцевого самоврядування мусять віднайти десятки мільйонів гривень для компенсації тим громадянам, які мають пільги по законах. Але пільги надавала Верховна Рада! Відповідно првильніше мали б проводити монетизацію ті органи, що надають право пільгового проїзду.

Чому ми піднімаємо це питання – наближається дедлайн, коли ця постанова набирає законної сили. На сьогодні, на жаль, не маємо інформації ні від Львівської міської ради, ні від облдержадміністрації, як виглядатиме втілення в життя цієї постанови. Хочемо звернути увагу, на те, що вже час приймати рішення, виходити з ними, пояснити тим організаціям, що надають послуги пасажирських перевезень, як же ж будемо працювати з 24 травня.

Це неоднозначна ситуація зі сторони центральних органів влади: хочуть зробити крайніми органи місцевого самоврядування, може виникнти конфлікт, в якому будуть перевізники, пасажири і органи місцевого самоврядування. Ми очікуємо рішення органів місцевого самоврядування про те яким чином працюватимемо далі."

Голова Львівської обласної профспілки працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства Юрій Кривенко, зауважив:

"Органи місцевого самоврядування мали б проводити розяснювальну роботу. Сесія міськради минулого тижня відшкодувань програми відшкодувань пільгових перевезень жодного слова не має жодного слова про монетизацію пільг на перевезення. Незнання населенням цієї ситуації може створювати соціальну напругу."

Зазначимо, Уряд визначив порядок монетизації пільг на проїзд у транспорті в березні.

Нагадаємо, на Львівщині планували запровадити як пілотний проект монетизацію пільгових перевезень у ІІ кварталі 2017 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.