Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медична реформа у Львові

П'ятниця, 11 травня 2018, 17:13

1-а міська клінічна лікарня князя Лева лідирує у Львові за кількістю підписаних декларацій з медиками

медична реформа у Львові

Станом на сьогодні лікарня уклала більше 22 тисячі декларацій з мешканцями.

Сьогодні, 11 травня, у приміщенні 4-тої міської лікарні Львова відбувся брифінг щодо впровадження медичної реформи у місті, повідомляє кореспондент Варіантів.

У Львові з 13 квітня розпочався процес підписання декларацій. Станом на сьогодні у місті з медиками підписано 105 тисяч декларацій, що становить близько 14% від приписаного населення міста. Для порівняння, загальноукраїнський показник – 10%.

За словами начальника управління охорони здоров'я Львівської міськради Володимир Зуба, у місті достатньо високі показники підписання декларацій, завдяки добрій підготовці до реформи: закупівлі комп'ютерів, сканерів, принтерів, навчанню медиків та персоналу системі Helsi.

За даними управління охорони здоров'я міськради, лідерами за кількістю підписаних декларацій з пацієнтами є: 1-а міська клінічна лікарня імені князя Лева – 22 055 тисяч договорів, 2-а міська поліклініка – 17 555 тисяч, 4-а міська поліклініка – 14 383 тисяч декларацій.

Серед аутсайдерів – 1-а міська поліклініка, яка обслуговує частину Галицького та частину Личаківського районів – 3 200 декларацій та 3-я міська поліклініка – 4 200.

Як додав Володимир Зуб, найбільше декларацій львів'яни оформили з лікаркою 1-а міської клінічної лікарні ім. князя Лева – 1051 договорів. Відтак, станом на сьогодні, у Львові немає лікаря, який набрав б граничну кількість пацієнтів: для сімейного лікаря – 1800, для терапевта – 2000, а для педіатра – 900 пацієнтів.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні розпочалася національна кампанія з вибору сімейного лікаря. Раніше у Львові процес підписання декларацій з лікарями відтермінували через технічні проблеми та невирішені юридичні питання оформлення договорів.

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило покрокову інструкцію з вибору сімейного лікаря, а також затвердило порядок надання первинної медичної допомоги, який регламентує роботу терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів, дає чіткий перелік послуг закладів надання первинної медичної допомоги.

Автор – Шептинська Анастасія

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.