Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

центр Львова

Вівторок, 15 травня 2018, 12:35

46 тисяч гривень надійшло в бюджет Львова за порушення правил щодо охорони історичної спадщини

центр Львова

Найчастішими порушеннями, які трапляються є заміна дерев'яних вікон на пластикові а також перепланування. 

На початку цього року було створену адміністративну комісію при виконавчому комітеті Львівської міської ради щодо розгляду порушень в рамках архітектури.

За весь час функціонування адміністративної комісії було проведено 8 засідань, складено 70 протоколів. До бюджету міста за порушення було сплачено 45 900 гривень.

Штрафи для фізичних осіб коливаються від 850 гривень до 1 700 гривень.

"Найчастішими порушеннями, які трапляються є заміна дерев'яних вікон на пластикові або перепланування. Головна мета, яку ми ставимо собі – це максимальне збереження культурної спадщини", – заявив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Також владою міста запущена програма співфінансування, для допомоги власникам реставрувати свої будинки.

"На даний момент така програма працює лише по брамах, а з наступного року планується запустити співфінансування на заміну чи реставрацію вікон", – додала начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

Зараз по брамах частка фінансування складає 30%, а на вікна розглядається варіант 50%.

Окрім центру міста комісія стежить за ситуацієюю на вулиці Івана Франка, Левицького також скоро відповідний контроль адміністративна комісія проведе по вулиці Дорошенка.

Також Андрій Москаленко зазначив: "Щодо монументу слави, то триває розробка документації щодо робіт, які включають у себе демонтажні роботи по найвищій стеллі".

Нагадаємо, раніше Львівська міська рада затвердила розмір штрафів юридичним особам, що є власниками або уповноваженим ним органом чи замовником робіт на пам'ятках.

Також у квітні міський голова Львова Андрій Садовий розпорядився створити робочу групу для вирішення проблемних питань збереження архітектурної спадщини Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.