Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

П'ятниця, 1 червня 2018, 17:48

Львів входить у перелік міст з найбільшою кількістю вступників, що здаватимуть ЗНО на магістратуру

університет Франка

Станом на сьогодні зареєструвалися на тестування в форматі ЗНО більше 25,5 тисяч вступників у магістратуру.

Про це повідомила прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти.

Найбільше вступників зареєструвалося в Києві, Харкові, Одесі, Львові, Дніпрі.

Зазначимо, здавати ЗНО для вступу на магістратуру цього року потрібно  вступникам на спеціальності галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Право», «Сфера обслуговування» та «Міжнародні відносини».

Зокрема, такі вступники складатимуть єдиний вступний іспит з іноземної мови – англійської, або німецької, або французької, або іспанської. Найбільше вступників наразі зареєструвалося на англійську – 24,4 тисяч, німецьку – понад 950. Французьку обрали майже 200 учасників, іспанську – 38.

Крім того, вступники на «Право» та «Міжнародне право» складатимуть єдине фахове вступне випробування з права та загальних навчальних правничих компетентностей. На це тестування зареєструвалося понад 13,6 тисяч вступників.

Загалом же цього року очікується до 60 тисяч вступників у магістратуру тих спеціальностей, вступні випробування на які проводитимуться за технологією ЗНО.

Реєстрація таких вступників триватиме до 5 червня.

Нагадаємо, що проект із запровадження вступних випробувань на магістратуру з права є одним із складових реформи юридичної освіти й набув чинності у 2016 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.