Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шахта "Степова"

Четвер, 31 травня 2018, 11:08

У трагедії на шахті "Степова" звинувачують 6 керівників та інженерів шахти

шахта "Степова"

Наразі справу передали до суду.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці та прокуратура Львівщини 25 травня скерували до суду обвинувальний акт щодо 6 керівників та інженерно-технічних працівників ВП "Шахта "Степова", яких звинувачують у невиконанні своїх посадових обов’язків, що призвело до трагедії.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України.

Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, 2 березня 2017 року на шахті "Степова №10" державного підприємства "Львіввугілля" у селі Глухів Сокальського району внаслідок вибуху сталося обрушення породи у зоні якого знаходилися 34 гірники. Внаслідок цього 8 гірників загинуло. 

Додамо, що основними причинами аварії були порушення у роботі систем провітрювання, безпеки УТАС і УГК та порушення в питаннях охорони праці.

У січні цього року 4 керівників шахти відсторонили від роботи на час проведення розслудування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.