У Львові хочуть заборонити забудову парківок

П'ятниця, 8 червня 2018, 13:09

У місті готуються ввести мораторій на зміну цільового приначення земель, що є використовуються для обслуговування стоянок і парківок.

Сьогодні відповідне рішення прийняв Виконавчий комітет Львівської міської ради, – повідомляє кореспондент Варіантів.

Наразі йдеться про земельні ділянки, що є в оренді і використовуються без договорів оренди землі і перебувають у власності для обслуговування стоянок/парківок. 

Як уточнив начальник управління архітектури і урбаністики Львівської міської ради Юліан Чаплінський, мораторій на зміну цльового призначення таких земельних діялнок не діятиме у випадках планів спорудження об'єктів соціальної інфраструктури, громадсько фyнкції, транспортної чи інжереної інфраструктури.

Також міський голова Андрій Садовий зазначив, що сьогоднішнє рішення входить у компетенцію міської ради, відтак його виноситимуть на сесію. Після погодження на сесії таке рішення набуде законної сили.

Зазначимо, станом на кінець травня, паркувальні майданчики у центрі Львова були завантажені на 79%, а вчора на сесії Львівської міськради депутати погодили будівництво нового багаторівневого паркінгу на вул. Банківській.

Окрім цього, водіям автівок у Львові заборонили паркуватися на тротуарах, а ще у грудні 2017 року депутати міськради затвердили перелік вулиць, на яких паркування автомобілів заборонено. 

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Мітки: забудова, Львів, мораторій, новини львова, паркування у Львові, Юліан Чаплінський