Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

комунальні послуги

П'ятниця, 8 червня 2018, 16:29

Комісія з надання субсидій перевірятиме житло мешканців лише за згодою останніх

комунальні послуги

З травня змінились умови, необхідні для призначення житлових субсидій.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Як заявив директор директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко, уряд готується до запровадження третього етапу монетизації субсидій та перевірятиме доходи отримувачів субсидій, однак інспектори не проводитимуть рейди до їхніх помешкань.

За його словами, якщо інформація, наведена в документах, відповідає критеріям, то людина отримує субсидію на загальних підставах, однак коли ж сім'я не має права отримання субсидії на загальних підставах через авто, якому не менше 5 років, але подає документи на отримання субсидій, тоді інспектори можуть, за висновками спеціальної комісії, обстежити матеріально-побутові умови цієї людини.

"Тобто, візит інспектора до помешкання відбувається лише на вимогу домогосподарства", – пояснив Віталій Музиченко.

Він додав, що єдиним випадком, коли субсидія не надається, є наявність житлової площі, що перевищує понад 120 кв.м для квартир та понад 200 кв.м для будинків.

Нагадаємо, з 1 травня змінились форма заяви та декларації для призначення житлових субсидій. Відтепер у декларації потрібно подати доходи всіх членів сім’ї, навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами, авто, із дати випуску яких минуло менше ніж 5 років, інші доходи.

А у березні уряд затвердив положення про єдиний державний реєстр одержувачів субсидій. Загалом Міністерство фінансів розробило план переходу на грошові розрахунки за субсидіями, який передбачатиме три етапи.

Через зміни у законодавстві 20% українців втратять право на субсидії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.