Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медична реформа

espreso.tv

П'ятниця, 22 червня 2018, 15:50

Українці зможуть надалі отримувати медичну допомогу без підписання декларацій

медична реформа

З першого липня лікарі почнуть приймати пацієнтів за деклараціями.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

З 1 липня у лікарнях України почнеться прийом пацієнтів, які підписали декларації. 

Незалежно від того, уклав медзаклад договір з Національною службою здоров'я (НСЗУ) чи тільки готується це зробити, всі заклади продовжать отримувати бюджетне фінансування.

До кінця 2018 року медзаклади, що уклали угоди з НСЗУ, отримуватимуть кошти за двома механізмами. За базовим тарифом 370 грн на людину на рік із застосуванням вікових коефіцієнтів – за пацієнтів, які підписали декларації. Додатково заклади отримуватимуть по 240 грн за пацієнтів, які проживають на території обслуговування закладу, але ще не підписали декларацію про вибір лікаря.

Заклади охорони здоров'я, які лише готуються підписати договори з НСЗУ, у третьому кварталі отримуватимуть фінансування за принципом медичної субвенції. Тобто через прямі виплати чи механізм медичної субвенції держава продовжує оплачувати медичне обслуговування кожного українця.

Зазначимо, що у 7 лікарнях Львова працює електронний запис на прийом до ліаря.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні розпочалася національна кампанія з вибору сімейного лікаря. Як заявлялося раніше, медичні заклади Львова в середньому підписують з львів'янами від 15 декларацій за день.

Також додамо, що майже 9% мешканців Львівщини підписали декларації з лікарями.

Раніше Міністерство охорони здоров'я оприлюднило покрокову інструкцію з вибору сімейного лікаря, а також затвердило порядок надання первинної медичної допомоги, який регламентує роботу терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів, дає чіткий перелік послуг закладів надання первинної медичної допомоги.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.