Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сортування сміття

Вівторок, 3 липня 2018, 15:36

У Самборі відкриють першу в області державну сміттєсортувальну лінію

сортування сміття

Відкриття відбудеться завтра.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації Назарій Романчук.

"Завтра у Самборі відкриють сортувальну лінію. Вона вже змонтована. Наступна сміттєсортувальна лінія, з трьох закуплених на державний кошт, буде у Новояворівську. І ще ми зараз працюємо над тим аби у дрогобицькому районі встановити", – анонсував Романчук.

Чиновник додав, що такі сміттєсортувальні лінії дають можливість приблизно на 30% зменшити об'єм того сміття, що захоронюватимуть на полігонах. 

Додамо, що у області вже працюють сміттєсортувальні лінії у Червонограді, Золочеві, Стрию. Станом на жовтень 2017 року роздільним збором ТПВ було охоплено лише 32% населення Львівщини. Всі мешканці області повинні перейти на сортування сміття до 2020 року

Нагадаємо, техніку для сортування сміття обласна державна адміністрація купила у грудні.  Вартість однієї лінії становить 5,4 млн грн. У її комплектацію входить бункер для завантаження відходів, три види транспортерів, конвеєр та два сепаратори.

Переможцем тендеру стало ТОВ "Хаммель-Україна" зареєстроване в селі Малехів Жовківського району, власником фірми є Василь Кушинський та швейцарська компанія Astoria Capital Group Gmbh.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.