Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівське сміття

П'ятниця, 6 липня 2018, 15:27

Французи передали Львову документацію для будівництва сміттєпереробного заводу

Львівське сміття

Також французька компанія Egis підготувала проект рекультивації сміттєзвалища в Грибовичах.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 6 липня, під час скайп-конференції за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Франці в Україні Ізабель Дюмон відбулась презентація техніко-економічного обґрунтування в рамках Стратегії поводження з побутовими відходами для міста Львова.

Перша фаза погодженого проекту буде кооштувати 35 мільйонів євро. 

"З них 25 млн – це кредитні кошти, зокрема 20 млн – кошти ЄБРР, 5 млн – кошти Фонду чистих технологій, і 10 млн – кошти в рамках партнерства з енергоефективності у Східній Європі", – заявив представник Європейського банку реконструкції та розвитку Денис Гайовий.

Комплексне ТЕО, підготовлене експертами Egis, включає проект рекультивації сміттєзвалища в с. Грибовичі поблизу Львова та будівництво нового сміттєпереробного заводу, а також комплексну оцінку екологічної, соціальної, фінансової та економічної складових проекту.

Нагадаємо, на початку червня 2018 року ЄБРР оголосив тендер на будвництво сміттєпереробного заводу у Львові.

Також зазначимо, що борг за будівництво заводу планують віддати за 10 років. А торік у грудні міська рада визначила місце для сміттєпереробного заводу.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.