Державний телеканал вкрав перемогу Янковського на Львівщині

Середа, 3 жовтня 2012, 09:33

У п’ятницю, 27 вересня, у прямому ефірі Львівського обласного телебачення «12 канал» в авторській програмі «Герць» відбулася фальсифікація результатів голосування глядачів телеканалу щодо учасників політичного двобою кандидатів у нардепутати України у 121-му одномандатному в. о. (Дрогобич, Трускавець, Борислав, Дрогобицький район) Михайла Янковського та Михайла Задорожного. 

Про це повідомляє прес-служба ЛОО Партії регіонів.    

У ході інтерактивного голосування на офіційному сайті «12 каналу» мешканці Львівщини на питання «Хто, на вашу думку, був переконливішим під час дебатів у програмі «ГЕРЦЬ»?» віддали перевагу кандидатові від Партії регіонів Михайлу Янковському.  За результатами цього голосування «регіонал» зі значною перевагою переміг свого опонента-самовисуванця Михайла Задорожного.

Незважаючи на те, що у програмі транслювалося відео про перебіг голосування у вигляді картинки з прізвищами та фотографіями кандидатів і відповідною кількістю голосів за кожного із кандидата, форматом передачі передбачено, що глядачі могли спостерігати безпосередньо з екранів телевізорів, але ведучі програми Юрій Євтушик та Василь Мицько з невідомих причин оголосили про перемогу кандидата Михайла Задорожного.        

Чи є цей випадок прикладом службової недбалості, чи спланованим фальшуванням вибору телеглядачів – питання, що є в компетенції керівництва «12 каналу», залишається відкритим. 

У будь-якому випадку, спостерігаючи за тим, як посадові особи державного телеканалу маніпулюють громадською думкою вже на цьому етапі передвиборчої кампанії, виникає питання, яким буде подальший перебіг виборів.

 

Мітки: 12 канал, леонов едуард, Янковський