Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медична реформа

Понеділок, 16 липня 2018, 17:24

В Україні змінили порядок вибору сімейного лікаря

медична реформа

Відтепер лікар більше не зобов'язуються виготовляти і зберігати копії документів, які надає пацієнт.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Міністерство охорони здоров'я внесло зміни до Порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу.

Зокрема, відтепер лікар або реєстратор більше не зобов'язані виготовляти і зберігати копії документів, які надає пацієнт. Пацієнт при підписанні декларації показати тільки один з документів, що посвідчують особу, та документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Зберігати тепер необхідно тільки один примірник декларації, підписаний пацієнтом. Інший примірник, як і раніше, залишається у пацієнта.

Як і раніше, у випадку якщо людина через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про і має відмітку у паспорті, цей документ не надається під час укладання декларації. Для ідентифікації особи у такому разі використовують номер документа, що посвідчує особу.

Зазначимо, декларації про вибір лікаря, які були підписані до прийняття цих змін, є дійсними і не анулюються.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні розпочалася національна кампанія з вибору сімейного лікаря. Станом на початок липня, 763 376 мешканців Львівської області вже мають своїх терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів.

Раніше Міністерство охорони здоров'я оприлюднило покрокову інструкцію з вибору сімейного лікаря, а також затвердило порядок надання первинної медичної допомоги, який регламентує роботу терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів, дає чіткий перелік послуг закладів надання первинної медичної допомоги.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.