Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Будинок органної та камерної музики

Фб Олени Кулигіної

Середа, 1 серпня 2018, 13:18

Бойчики Садового повернулися дупою до римо-католиків

Будинок органної та камерної музики

Громадськість Львова обурилась через проведення сеансу йоги у органному залі.

У неділю, 29 липня, у Будинку органної та камерної музики провели заняття з йоги. 

Оскільки будівля органного залу є чинним римо-католицьким костелом св. Марії Магдалини, де й досі відбуваються богослужіння, то проведення такого заходу у храмі в день святкування 1030-річчя хрещення Русі-України обурило львів'ян.

Про суперечливість заходу на своїй сторінці у Facebook вчора написала колишня консультантка з комунікацій Львівської архидієцезії Римо-католицької церкви Олена Кулигіна. 

На своїй сторінці у Facebook заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко та керівництво органного залу вибачилися за проведення сеансу йоги у храмі.

"Команда Органного залу розуміє і визнає, що сакральна споруда має свою атмосферу та правила, які потрібно поважати. Прагнучи залучати кращі світові практики до розвитку органного зал, на жаль, стаються непорозуміння. Дану ситуацію ми та команда Органного залу візьмемо як досвід для недопущення подібних ситуацій в майбутньому" – запевнив Москаленко.

Нагадаємо, торік керівником органного залу став  Іван Остапович, який разом своїм помічником Тарасом Демком організував у львівському сегменті Фейсбуку цькування члена конкурсної комісії, поета та громадського діяча Ігора Калинця за те, що він голосував за іншого кандидата на посаду керівника органного залу Юліана Винницького.

Варто також зазначити, що поміж шести членів конкурсної комісії, які обрали Івана Остаповича керівником Будинку органної та камерної музики, було п'ять осіб, які перебувають у колі впливу міського голови Львова Андрія Садового.

Раніше римо-католицька парафія відстоювала  у суді право на володіння спорудою храму.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.