Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Четвер, 9 серпня 2018, 15:07

Університет Франка лідирує за кількістю отриманих держзамовлень

університет Франка

ЛНУ ім. І.Франка і Львівська політехніка увійшли у п'ятірку вишів, куди поступило найбільше студентів із високими результатати ЗНО.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Як заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, за підсумками цьогорічної вступної кампанії у ТОП-10 вишів увійшли 6 регіональних університетів та 4 київські: 2 – львівські, 1 – дніпровський, 3 – харківські.

Зокрема, це ЛНУ ім. Івана Франка (+391 місць держзамовлення), Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського (+351); Дніпровська політехніка (+189); Львівська політехніка (+184); КНУ ім. Тараса Шевченка (+165); Національний університет біоресурсів і природокористування (+163); Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна (+153); Києво-Могилянська академія (+146); Харківський національний економічний університет ім. Семена Кузнеця (+138); Харківський національний університет радіоелектроніки (+94).

«Нинішня система широкого конкурсу діє так, що дає можливість вступникам здійснити свою мрію та вчитися там, де вони хочуть. Результатом цього стало те, що окремі виші змогли збільшити своє державне замовлення, адже їх обрали вступники з найвищими балами. І це навіть попри складну демографічну ситуацію, бо цього року ми мали найменшу в історії України кількість випускників шкіл», – зазначила Лілія Гриневич.

За її словами, цьогоріч 58 тисяч 875 випускників отримали рекомендації для зарахування на бюджет. 

Нагадаємо, що Львівщина ввійшла у трійку лідерів за результатами ЗНО-2018.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.