Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Гніздичівська отг

Четвер, 23 серпня 2018, 15:28

Одна з об'єднаних територіальних громад Жидачівщини планує збільшитись

Гніздичівська отг

До Гніздичівської об'єднаної територіальної громади може приєднатись 7 сусідніх сіл.

Про це йдеться у проекті рішення №1131 Львівської обласної ради.

Так, у випадку набрання достатньої кількості голосів, Львівська обласна рада надасть Облазницькій сільській раді приєднатись  до Гніздичівської об'єднаної територіальної громади.

Таке рішення обґрунтоване добровільною згодою Облазницької сільської ради на добровільне приєднання територіальних громад сіл Махлинець, Корнелівка, Нове Село, Облазниця, Воля Облазницька, Жирівське, Дунаєць та згодою Гніздичівської селищної ради на таке приєднання.

Якщо депутати проголосують за збільшення Гніздичівської ОТГ, Львівська обласна державна адміністрація забезпечуватиме подання проекту Перспективного плану спроможних територіальних громад Львівщини (у частині Жидачівського району)  до Кабінету Міністрів України для прийняття відповідного рішення.

Також у додатку до проекту рішення зазначено, що на Жидачівщині заплановано утворення п'яти об'єднаних територіальних громад. Зазначимо, що зараз крім Гніздичівської громади, у районі вже є Ходорівська  і Новострілищанська. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.