Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

фільм Ізі

кадр з фільму

Понеділок, 3 вересня 2018, 10:50

Фільм, що знімали на Львівщині, здобув премію Венеційського кінофестивалю

фільм Ізі

Українсько-італійська стрічка "Ізі" отримала премію Kineo Diamond Award на 75-му Венеційському міжнародному кінофестивалі.

Про це вчора, 2 вересня, на своїй Facebook-сторінці повідомив глава Держкіно Пилип Іллєнко.

"Вперше на Венеційському кінофестивалі, одному з трьох найбільших кінофорумів світу, вручено премію фільму виробництва України", – підкреслив Іллєнко.

Зазначимо, частину фільму знімали у Львівській області (y Золочeвi та у Сколівському районі). У стрічці зіграли львівські актори Орест Сирватка і Орест Гарда. Частину зйомок провели в Італії.

Минулого року на кінофестивалі в Локарно виконавця ролі головної ролі Ніколу Ночелла, відзначили як "найкращого актора" премією незалежних швейцарських кінокритиків Boccalino d'Oro. Більшість зйомок відбувалися біля Львова і Трускавця.

Створення фільму "Ізі" режисера Андреа Маньяні на 58% забезпечила українська сторона, з яких 20% –  Держкіно і 38% від виробничої компанії Fresh Production, а 42% - від італійської.

Крім Мінкульту Італії фільм допоміг профінансувати регіональний аудіовізуальний фонд Фріулі-Венеція-Джулія.

Довідка

Kineo Diamond Award як спеціальний захід Венеційського кінофестивалю вручається 16-й рік поспіль. До журі премії входять критики, журналісти в галузі кіно та кіновиробники. 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.