Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк

Понеділок, 10 вересня 2018, 14:26

У вересні Нацбанк підвищив облікову ставку на 0,5%

банк

Національний банк України підвищив облікову ставку до 18% річних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України. 

Правління Національного банку України з 7 вересня ухвалило рішення підняти облікову ставку з 17,5% до 18% річних, щоб забезпечити зниження інфляції.

Як наголосили у Нацбанку, у липні 2018 року споживча інфляція сповільнилася до 8,9% у річному вимірі та у серпні залишалася на цьому є рівні. Насамперед, це відбулося завдяки збільшенню пропозиції продуктів харчування внаслідок більш сприятливих погодних умов і зростання імпорту.

"Ключовою умовою зниження інфляції до цілі залишається успішне продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом. Отримання кредитних коштів від фонду та пов’язаного фінансування від інших партнерів України сприятиме зміцненню макрофінансової стабільності та слугуватиме позитивним сигналом для учасників ринку щодо подальшого поступу у здійсненні реформ в Україні", – зазначили у Нацбанку.

У Нацбанку також додали, що через зростання обмінного курсу гривні та наближення року виборів в Україні, інфляція може суттєво підвищитися.

Нагадаємо, у березні цього року Національний банк України підвищив облікову ставку до 17% річних, у квітні і травні – її зберіг на цьому ж рівні, а у липні –підвищив до 17,5% річних.

Додамо, нещодавно Національний банк заявив про відмову утримувати курс гривні.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.