Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вілла Бачевського

П'ятниця, 7 вересня 2018, 13:36

Двір вілли Бачевських планують забудувати,– Садовий проти

вілла Бачевського

Міська рада проти будівництва житла поряд з історичною віллою.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради відмовив затверджувати будівництво житлового будинку на вулиці Вітовського, 35а, – повідомляє кореспондент Варіантів. Право на будівництво просило ТзОВ "Марконі".

Міський голова Львова Андрій Садовий аргументував рішення виконкому:

"Є прекрасна вілла, що має історичну цінність. Перед нею є маленький дворик. У цьому дворику хочуть збудувати будівлю, що на превеликий жаль не покращить зовнішній вигляд вілли. Я розумію, що по цьому питанню був лобізм всіх, кого тільки можливо: СБУ, прокуратура... Я вважаю, що ця пам'ятка архітектури має бути нами захищена і збережена! Я не знаю яким чином люди отримали право власності на цю землю. Якщо там є травичка - хай буде травичка: нема чого руйнувати цей простір."

Також міський голова запропонував юридичному департаменту провести зустріч з власниками земельної ділянки, яку планує забудувати ТзОВ "Марконі".

Зазначимо раніше, ззовні будинку на вул. Вітовського, 35а (вілла Бачевського) провели незаконні роботи — заміну вікон і фарбування фасаду. За це адмінкомісія міськради у серпні наклала  на власника штраф у розмірі 17 000 гривень і повернеться до розгляду справи у вересні.

Довідка

Вілла Бачевського — пам’ятка архітектури місцевого значення, збудована у 1926 році. Архітектор — Вітольд Якімовський. У міжвоєнний час у цьому будинку на вулиці Pełczyńska, 35 (нині вул. Вітовського) проживав власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. У часи панування Польщі тут розміщувався почесний консулят Австрії, а в часи СРСР — дитячий садок.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.