Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

християська етика у школі

vilne.org.ua

Вівторок, 11 вересня 2018, 10:39

Облраду Львівщини повторно закликають християнізувати етику в школах

християська етика у школі

Львівські депутати планують звернутися до Президента України і Уряду з проханням офіційно викладати християнську етику.

Про це йдеться у проекті рішення, підготовленому на розгляд депутатів Львівської обласної ради на сесії, яка відбудеться 18 вересня.

Депутати Львівської обласної ради підготували звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо обов'язкового викладання предмета "Основи християнської етики" в українських школах.

"Вважаємо, що треба забезпечити розвиток християнської, моральної, національно-культурної освіти дітей, зокрема запровадити в усіх навчальних закладах як обов’язковий предмет "Основи християнської етики". Останні соціологічні дослідження показують, що 89,2% опитуваних визнають освітню сферу основним пріоритетом життєдіяльності суспільства, і з них 56% хотіли б виховувати дітей у християнському середовищі", – йдеться у проекті рішення.

Відтак, депутати вимагають підтримати ініціативу багатьох релігійних спільнот і громадських організацій та запровадити вивчення цього предмета в українських школах.

Нагадаємо, у квітні цього року у Львівській обласній раді уже розглядали це звернення, однак воно не отримало більшості голосів.

Зауважимо, що з 2016-2017 навчального року на Львівщині вивчення предмета "Основи християнської етики" в 1-11 класах є обов'язковим.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.