Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 19 вересня 2018, 11:02

На Львівщині запровадили мораторій на російськомовну музику

Львівська облрада

Львівські депутати підтримали заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту у області.

Вчора на сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за встановляння мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області.

Йдеться зокрема й про те, щоб доручити розважальним закладам та підприємствам області не використовувати російськомовну музику. Також, як наголосили у облраді під час обговорення цього рішення ще у червні, громадські заклади та підприємства матимуть час на на те, щоб виключити із своїх плейлистів російську музику.

Нагадаємо, проект мораторію був підготовлений ВО "Свобода". У проекті рішення йдеться, що мораторій потрібен для "задля захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора".

Також у проекті рішення наголошується, що облрада має подати звернення до Верховної Ради щодо необхідності внесення змін до законів щодо "заборони публічного відтворення аудіовізуальних творів мовою держави-агресора".

Нагадаємо, у жовтні минулого року Верховна Рада затвердила обмеження та заборони на проведення гастрольних заходів в Україні російськомовних виконавців.

А у травні 2017 року активісти організували рейди до власників торгових точок поблизу дитячих майданчиків та атракціонів щодо звучання російськомовної музики. 

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.