Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко у Львові

Середа, 19 вересня 2018, 16:02

Антисадовий пікет зустрів Порошенка біля Оперного

Петро Порошенко у Львові

Анонімні львівські активісти поскаржилися Петрові Порошенкові на переслідування Андрія Садового.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні з робочою поїздкою у Львові перебуває Президент України Петро Порошенко. Так, о 13 годині він взяв участь в урочистому відкритті 25 Book Forum, що відбулось у Львівському національному академічному театр і опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Після завершення урочистостей на площі перед театром на Президента чекали близько двадцяти активістів (серед них декілька у військовій формі) з плакатами. На плакатах були написи: "Пане Президенте, у Львові не діє Конституція!", "Садовий вкрав наші гроші", "Садовий переслідує активістів", "Садовий! Виконуй рішення суду по зарплаті" тощо. Петро Порошенко кілька хвилин поспілкувався з учасниками цієї акції і вирушив до Львівського національного університету імені Івана Франка на презентацію книги глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука) "Діялог лікує рани".

Там під час промови він наголосив на законодавчому врегулювання всіх питань, що пов'язані зі статусом української мови як державної, а також наголосив, що рішення щодо Томосу про надання автокефалії Українській Православній Церкві перебуває на фінальній стадії.

"Українці не питатимуть дозволу в Путіна на право мати самостійну Церкву" – зазначив він.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.