Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Четвер, 27 вересня 2018, 12:31

Облраді Львівщини пропонують внести зміни до мораторію на російськомовну музику

Львівська облрада

Мораторій має стосуватисмя лише осіб, які внесені у "чорний список" України.  

Про це йдеться у проекті рішення, підготовленому на розгляд сесії головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним та головою комісії з питань культури історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації Юрієм Візняком.

Львівській облраді пропонується внести зміни до рішення про встановлення мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області, яке депутати підтримали на минулій сесії облради.

Зокрема, у документі уточнюється, що мораторій може бути встановлений на "публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах авторства виконавців, зазначених у переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, а також осіб, які прямо або опосередковано ведуть антиукраїнську діяльність".

Крім того, облраді пропонується утворити міжвідомчої робочу групу для:

- проведення систематичної роз’яснювальної роботи для фізичних та юридичних осіб про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області;

- подання пропозицій до Служби безпеки України, Ради національної безпеки і оборони України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо переліку фізичних та юридичних осіб, дії яких створюють загрозу національній безпеці України;

- виявлення та вжиття заходів для впорядкування реалізації в кіосках, на вулицях, ятках, в інших людних місцях різноманітної російськомовної друкованої продукції (газет, журналів, книг, поштівок) та аудіо- і відеодисків.

Також керівників торгових і розважальних закладів, закладів харчування проситимуть обмежити звучання російськомовної музики.

Нагадаємо, проект мораторію був підготовлений ВО "Свобода". Раніше наголошувалося, що у області мають влаштувати рейди розважальними закладами, які перевірятумуть на відтворення російськомовної музики.

Додамо, у травні 2017 року активісти організували рейди до власників торгових точок поблизу дитячих майданчиків та атракціонів щодо звучання російськомовної музики. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.