Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

трамвай "Електрон"

Понеділок, 8 жовтня 2018, 14:03

Кличко наїхав на гнилі львівські трамваї

трамвай "Електрон"

У 7 з 10 трамваїв, які Київ закупив у СП "Електротранс", виявили неполадки в системі гальмування.

Про це повідомляє Українська правда. 

Як заявив міський голова Києва Віталій Кличко, усі 25 трамваїв Pesa польського виробництва, які закупив Київ, перебувають у експлуатації, а з 10 нових трамваїв "Електрон" львівської фірми СП "Електротранс" – 7 знаходяться на ремонті в депо.

За його словами, у нового трамвая "Електрон" виявили неполадки в системі гальмування, які призвели до аварії на Борщагівській лінії швидкісного трамвая у Києві.

"Тобто нові "Електрони", які ми купили за 350 мільйонів, не працюють. ЗМІ нас звинувачують, що не підтримуємо вітчизняного виробника. Ми готові. Але не готові купувати трамваї, які, вибачте мене, стоять і гниють", – наголосив Віталій Кличко.

Варіанти зв'язалися з керівництвом СП "Електротранс", яке наразі відмовилося від будь-яких коментарів стосовно цієї ситуації й чекати від офіційної інформації від прес-служби концерну.

Зазначимо, станом на березень цього року 28,4% рухомого складу Львівелектротрансу були у справному стані, ще понад 46% потребують середнього або капітальногот ремонту.

На початку цього року через сильні морози львів'яни стали частіше скаржитися на те, що трамваї та тролейбуси не обігрівають.

Додамо, прокуратура Львівщини підозрює чиновників у закупівлі неадаптованих для Львова трамваїв і відкрила кримінальне провадження. Внаслідок цього "Львівелектротранс" оголосив закупівлю на ремонт візків для вживаних трамваїв, що куплені в Берліна. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.