Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Новояворівська ТЕЦ

ti-ukraine.org

Четвер, 18 жовтня 2018, 18:12

У Новояворівську та Новому Роздолі опалювальний сезон розпочнеться значно пізніше

Новояворівська ТЕЦ

Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ ще не готові до опалювального сезону.

Про це повідомляє Transparency International Україна.

Вчора представники Агентства з повернення активів та управління арештованим майном (АРМА) та ПП "Гарант Енерго М", потрапили на територію Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ та виявили, що ці теплопостачальні підприємства ще не розпочали підготовку до опалювального сезону.

Наразі ПП "Гарант Енерго М", яке є управителем активів арештованого майна цих ТЕЦ, планує якнайшвидше розпочати підготовку до опалювального сезону, адже Новояворівська ТЕЦ забезпечує теплом понад 31 тисяч мешканців.

Натомість, як написав генеральний директор "Енергія-Новояворівськ" Андрій Гнатуш на своїй сторінці у Фейсбуці, представники ПП "Гарант Енерго М" відмовилися йти на переговори з керівництвом фірми щодо організації опалювального сезону у Новояворівську та назвав дії управителя "рейдерським захопленням ТЕЦ".

Нагадаємо, у січні цього року НАБУ затримало у Львові чотирьох посадових осіб ТОВ "Енергія-Новий Розділ", ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія" за підозрою в заволодінні понад 300 млн м³ природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн.

Кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є народні депутати від Блоку Петра Порошенка брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

У серпні цього року Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ тимчасово перейшли до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманих від корупційних та інших злочинів. А Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, видала ліцензію на постачання газу цим підприємствам, щоб вони змогли підготуватися до опалювального сезону.

Додамо, Богдан та Ярослав Дубневичі подали скарги до Солом’янського районного суду міста Києва про зняття арешту з Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.