Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

Понеділок, 29 жовтня 2018, 10:07

Львівська міськрада планує придбати землю для облаштування сміттєзвалища

львівське сміття

Міська рада шукає земельну ділянку площею 25−30 га за межами Львова та обіцяє взяти на себе всі витрати, пов’язані з проектуванням та будівництвом полігону. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

Львівська міськрада оголосила, що готова придбати земельну ділянку площею 25−30 га за межами Львова та створити на ній полігон для твердих побутових відходів за найвищими європейськими стандартами. 

"Наші неодноразові звернення до ОДА та посадовців у Києві впродовж 2-х років залишаються без розгляду і повністю ігноруються. Жодної ділянки, яка за своїми параметрами підходила б для будівництва та розташування полігонів, не була надана — навіть попри рішення Державної комісії ТБ та НС. З огляду на те, що немає реакції на наші звернення, ми звертаємося до всіх, хто має в розпорядженні відповідну земельну ділянку і готовий її надати нам для облаштування полігону. Гарантуємо найвищу якість виконання робіт під наглядом європейських фахівців та громади", - заявив заступник міського голови Львова з житлово-комунальних питань Сергій Бабак.

Міскрада проектуватиме полігон за рахунок бюджету розвитку Львова та виділятиме субвенції для розвитку інфраструктури того населеного пункту, на території якого і створять сміттєзвалище. 

Відповідно до вимог, сміттєзвалище повинно знаходитись у межах Львівської області на відстані:

-15 км — від аеропортів та різного роду аеродромів;

-3000 м — від межі курортного міста, відкритих водоймищ господарського призначення, об'єктів, які використовуються у курортно-оздоровчих цілях, заповідників, місць відпочинку перелітних птахів, морського узбережжя;

-1000 м — від межі міст;

-500 м — від житлової та громадської забудови (санітарно-захисна зона);

-200 м — від с/г угідь і від автомобільних та залізничних шляхів загальної мережі;

-50 м — від межі лісу і лісопосадок, не призначених для використання в рекреаційних цілях. 

Нагадаємо, нещодавно виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив конкурсну документацію про спорудження та експлуатацію системи дегазації на Грибовицькому сміттєзвалищі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.