Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дитячий садочок на Сихові

П'ятниця, 2 листопада 2018, 16:35

У Львові перевірять забудовників дитячих садочків

дитячий садочок на Сихові

Львівська міськрада доручила вивчити ситуацію із станом дитячих садочків, спорудження яких включено у будівництво житлових комплексів Львова.

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило надав протокольні доручення чиновникам міськради щодо будівництва дитячих садочків у складі майбутніх житлових комплексів. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Зокрема, головний архітектор Львова Юліан Чаплінський має провести інвентаризацію та відзвітувати перед виконавчим комітетом до 9 листопада щодо усіх забудовників, які передбачають будівництво ДНЗ як складової частини житлових комплексів, виданих протягом останніх п'яти років у Львові.

Натомість начальник інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львові Володимир Цабак має до 16 листопада надати інформацію щодо ходу будівництва таких ДНЗ, а директор департаменту містобудування Львівської міськради Сергій Коровайник – скласти перелік земельних ділянок, на яких передбачено будівництво дитячих садочків.

Крім цього, Забарило доручив директорці департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Галині Слічній до 10 грудня цього року створити стратегічну програму будівництва дитячих садочків для повноцінного та комфортного проживання львів'ян, яка повинна включати інформацію із будівництва комунальних і приватних ДНЗ.

Нагадаємо, у травні цього року міськрада змінила порядок зарахування дітей у дитячі садочки Львова. Відтепер до дитячих садочків міста першочергово зараховуються діти, які проживають у Львові, а також у Винниках, Брюховичах, Рудному. І лише у разі наявності вільних місць у садочках міста, до них можуть бути зараховані діти з інших населених пунктів.

Додамо, у серпні виконком Львівської міськради дозволив ТзДВ "Будівельна компанія "Львівторгбуд" звести дитячий садочок на вул. Тернопільській, 21.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.