Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

8 березня

Вівторок, 20 листопада 2018, 15:04

Інститут нацпам'яті пропонує зробити 8 березня робочим днем

8 березня

Інститут національної пам'яті пропонує переформатувати 8 березня на День боротьби за права жінок та перенести вихідний з 9 на 8 травня.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, установа ініціює зміни в державному календарі свят, щоб перенести вихідний із Дня Перемоги 9 травня на 8 травня – День пам'яті і примирення, а також скасувати вихідний день 8 березня.

"Ми підготували законопроект, який передбачає зміни в державному календарі. Ми пропонували перенесення вихідного з 9 травня на 8 та скасування вихідного статусу для 8 березня. Ми пропонуємо, щоб цього дня говорили про боротьбу жінок за свої права, а не про Міжнародний жіночий день, який є атавізмом радянської минувшини", – наголосив Володимир В'ятрович.

За його словами, уряд ще не подав цей законопроект на розгляд у Верховну Раду через те, що Міністерство культури поки що не погоджує перенесення вихідного з 9 травня на 8 і скасування статусу вихідного дня 8 березня.

Нагадаємо, Інститут національної пам'яті уже не вперше пропонує переформатувати 8 березня на День боротьби за права жінок та зробити його робочим днем. Ще у 2017 році відповідний законопроект інститут подав на розгляд Кабінету міністрів, а у лютому того ж  року представив для громадського обговорення розроблений ним проект закону "Про державні й інші свята, пам’ятні дати і скорботні дні".

Додамо, минулоріч Верховна Рада затвердила 25 грудня офіційним вихідним днем, однак скасувала святковий день 2 травня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.