Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пенсіонери

Четвер, 22 листопада 2018, 13:30

З грудня мінімальний розмір пенсій становитиме 1497 гривні

пенсіонери

У грудні відбудеться перерахунок пенсій, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, з 1 грудня цього року мінімальний розмір пенсій зросте до 1497 гривень. 

"З 1 грудня цього року прожитковий мінімум і мінімальний розмір пенсій зросте до 1497 гривень. – зазначив Павло Розенко.

Також, за його словами, з січня відбудеться чергове підвищення пенсій військовим пенсіонерам, а з березня 2019 року розпочнеться щорічне автоматичне осучаснення пенсій для всіх громадян.

"Для понад 10 мільйонів громадян з 1 березня 2019 року відбудеться осучаснення пенсій. Виплати зростуть приблизно на 12-17%. І це буде відбуватися вже щороку", – додав Павло Розенко.

Нагадаємо, у березні 2019 року буде проведено осучаснення пенсій за впровадженою пенсійною реформою формулою – сумою 50% зростання рівня інфляції та 50% зростання середніх зарплат за 2018 рік.

А 11 жовтня 2017 року в Україні набула чинності нова пенсійна реформа. Згідно з нею, з жовтня того ж року для пенсіонерів підняли розмір пенсій. Цей закон Верховна Рада прийняла 4 жовтня, за нього проголосували більшість народних депутатів з Львівщини. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.