Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ветерани ОУН-УПА

Четвер, 22 листопада 2018, 14:04

2019 рік на Львівщині планують оголосити роком ОУН

ветерани ОУН-УПА

Львівська облрада підготувала рішення про оголошення 2019 року Роком Організації українських націоналістів.

Про це йдеться у проекті рішення, підготовленому для розгляду на наступній сесії Львівської обласної ради фракцією ВО "Свобода".

Депутати обласної ради подали проект рішення про оголошення 2019 року Роком Організації українських націоналістів з метою відзначення 90-ї річниці Першого Конгресу українських націоналістів та згідно з зверненням ОУН.

У разі прийняття цього рішення, Львівська ОДА має створити організаційний комітет з відзначення Року ОУН та напрацювати і подати на розгляд обласної ради план заходів із його відзначення.

Контроль за виконанням покладено на голову постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації Юрія Візняка.

Нагадаємо, 2018 рік на Львівщині був проголошений Роком Просвіти, а наступний рік на Львівщині також присвятять Антоничу і Шептицькому, а 2019 також планують оголосити Роком української родини.

Додамо, у вересні львівські депутати звернулися до президента і уряду з проханням офіційно викладати християнську етику.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.