Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Батенко

Вівторок, 27 листопада 2018, 10:44

Батенко і Опозиційний блок не голосували за введення воєнного стану в Україні

Тарас Батенко

Більшість нардепів з Львівщини підтримали введення воєнного стану в Україні – не голосували за це рішення 4 депутатів.

Вчора парламент 276 голосами ухвалив закон про ведення воєнного стану в Україні терміном на 30 днів.

Зокрема, термін дії воєнного стану обмежено 30 днями і його ввели на території прикордонних до Російської Федерації областей: у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській та Херсонській, Донецькій і Запорізькій областях.

Що ж до виборів Президента України, то вони відбудуться як заплановано – 31 березня 2019 року. "За" це рішення проголосувало 298 нардепів. 

Із львівських нардепів законопроект про введення воєнного стану підтримали: Андрій Антонищак (Блок Петра Порошенка), Богдан Дубневич (Блок Петра Порошенка), Ярослав Дубневич (Блок Петра Порошенка), Андрій Кіт (Блок Петра Порошенка), Оксана Юринець (Блок Петра Порошенка), Андрій Лопушанський (Блок Петра Порошенка), Микола Величкович (Народний фронт), Михайло Бондар (Народний фронт), Ігор Васюник (Народний фронт), Андрій Левус (Народний фронт), Михайло Хміль (Народний фронт), Микола Кадикало (Народний фронт), Наталія Кацер-Бучковська (Народний фронт), Андрій Парубій (позафракційний), Ганна Гопко (позафракційна), Остап Єднак (позафракційний), Дмитро Добродомов (позафракційний), Богдан Матківський (позафракційний),  Олег Мусій (позафракційний), Володимир Парасюк (позафракційний), Сергій Кіраль (Самопоміч), Лев Підлісецький (Самопоміч), Олексій Скрипник (Самопоміч), Ірина Подоляк (Самопоміч), Олег Лаврик (Самопоміч), Руслан Сидорович (Самопоміч), Олег Березюк (Самопоміч), Любомир Зубач (Самопоміч)

Не голосували: Тарас Батенко (позафракційний).

Були відсутні: Юрій Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка).

Проголосували проти: Тарас Козак (Опозиційний блок), Ігор Шурма (Опозиційний блок).

Щодо закону про президентські вибори, то його підтримали усі львівські нардепи з Блоку Петра Порошенка, Народного фронту, Опозиційного блоку, Самопомочі, позафракційні, крім Остапа Єднака (не голосував), а Юрій Шухевич був відсутнім на сесії. 

Нагадаємо, 25 листопада у Азовському морі прикордонні катери ФСБ Росії відкрили вогонь по корабельній групі Військово-Морських Сил України. Три кораблі українських ВМС були захоплені російським спецназом. У результаті цього президент Петро Порошенко підтримав рішення про введення воєнного стану в Україні.

Зазначимо, вчора вранці голова Львівської ОДА Олег Синютка дав доручення посилити охорону Російського Консульства у Львові та звернувся до мешканців з проханням проводити протести в межах чинного законодавства.

Про те, як може змінитись життя українців після введення воєнного стану можна дізнатись тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.