Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АТ "ВТБ Банк"

radiosvoboda

Середа, 28 листопада 2018, 11:55

Нацбанк визнав банкрутом дочірній банк російського ВТБ

АТ "ВТБ Банк"

Національний банк відніс АТ "ВТБ Банк" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Вчора, 27 листопада, Національний банк прийняв рішення про віднесення АТ "ВТБ Банк" до категорії неплатоспроможних для захисту інтересів вкладників та кредиторів банку.

Як наголосили у Нацбанку, ще 13 листопада Нацбанк відніс АТ "ВТБ Банк" до категорії проблемних у зв’язку з подальшим погіршенням його фінансового стану впродовж останнього місяця.

97% вкладників АТ "ВТБ Банк", а це 59 108 особи, отримають вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис грн.

"Віднесення АТ "ВТБ Банк" до категорії неплатоспроможних жодним чином не впливає на стабільність банківського сектору України, оскільки частка вказаної фінустанови становить 0,6% від чистих активів платоспроможних банків", – зазначили у Нацбанку.

Нагадаємо, на початку листопада АТ "ВТБ Банк" ввів обмеження на зняття готівки в Україні. Це є дочірній банк російського банку "ВТБ", санкції проти якого у березні Нацбанк продовжив на один рік. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.