На території Полярону збудують нову багатоповерхівку з дитячим садочком

Понеділок, 3 грудня 2018, 14:45

Львівська міськрада дозволила звести нову багатоповерхівку на території колишнього заводу "Полярон".

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво ТзОВ "КСФ Груп" багатоквартирного житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями, дошкільним закладом та підземним гаражем на вул. Угорській, 14. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Багатоповерхівку з підземним паркінгом та дитячим садочком зведуть на земельній ділянці площею 0,6618 га (комунальна власність), що на території колишнього заводу "Полярон", і призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Категорія земель – землі житлової та громадської забудови, а вид використання – будівництво та обслуговування об’єктів ділового, обслуговуючого та комерційного призначення з житловими одиницями у верхніх поверхах.

Функціональне призначення земельних ділянок – зона Ж-3 – зона багатоповерхової житлової забудови відповідно до детального плану території у районі, обмеженому просп. Червоної Калини, вул. Угорською, вул. Тернопільською, вул. Луганською.

Як йдеться у проекті рішення, висота будинку не повинна перевищувати 34,6 метрів. Максимально допустимий відсоток забудови цієї земельної ділянки становить 27%. За попередніми підрахунками, будинок матиме не менше 12 поверхів.

За даними порталу Youcontrol, ТзОВ "КСФ Груп" зареєстроване у Новому Роздолі у 2016 році та займається обробленням і видаленням безпечних відходів. Внасниками фірми є Микола Хомич з Одеської області та Віталій Кіндійз міста Копер у Словенії.

Розмір статутного капіталу підприємства становить 2 238 966 грн.

Як повідомляли Варіанти раніше, у грудні 2017 року міськрада дозволила звести нові багатоповерхівки на території житлового комплексу "Софіївка" на місці "Полярону". Забудовник зобов'язався звести, окрім багатоповерхівок, ще й школу і дитячий садочок до 2019 року.

Тут ще у листопаді минулого року передбачали будівництво офісного центру, два житлові квартали та школи. Будівельна компанія пообіцяла скерувати на ім'я міського голови Львова гарантійний лист щодо будівництва школи і дитсадка.

Мітки: будівництво житлових комплексів у Львові, Будівництво у Львові, виконком ЛМР, містобудівна документація, Новий Львів, новини львова, полярон