Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміття з Дрогобича

Понеділок, 3 грудня 2018, 15:40

Дрогобич продовжує потопати у смітті

сміття з Дрогобича

Сьогодні на вулицях міста знаходиться більше 2000 тонн невивезеного сміття.

Про це йдеться у статті "Щури, стафілокок та сморід. Чому старовинний Дрогобич перетворився на сміттєзвалище" на "Українській правді".

Як заявив міський голова Дрогобича Тарас Кучма, сьогодні на вулицях міста – 2 тисячі тонн відходів, однак його опоненти вважають, що ця цифра є значно заменшеною і кількість сміття може досягати 30-40 тисяч тонн.

Сьогодні у Дрогобичі є 84 сміттєвих майданчика. усі вони – переповнені, а щоб їх повністю вивезти, потрібно від 10 до 15 днів безперервної роботи.

Одне із звалищ сміття утворилося біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці, за 30 метрів від воріт кладовища початку ХIХ століття.

Ще влітку у зв'язку з блокадою сміттєзвалища у селі Брониця, Тарас Кучма звернувся до голови Львівської ОДА Олега Синютки з проханням оголосити Дрогобич зоною екологічного лиха, адже на сміттєвих майданчиках міста накопичується сміття, яке нема куди вивозити.

Додамо, незнаваючи на складну ситуацію із вивезенням сміття з міста, Дрогобич продовжує приймати львівське сміття і отримувати за це компенсацію, а у листопаді місто отримало 3 млн грн з обласного бюджету на вивіз сміття з міста на полігони Самбора, Стрия і Миколаєва. А у листопаді на околиці села Серники Перемишлянського району екологи виявили сміття з Дрогобича, яке займало 100 кв.м.

Зазначимо, ще з лютого цього року жителі села Брониця перекрили дорогу до Дрогобицького сміттєзвалища, що поблизу села.

За словами активіста з Брониці Володимира Олексяка, з яким наразі судиться міськрада Дрогобича за перекриття полігону, Броницьке сміттєзвалище мали рекультивувати ще у 2008 році, адже згідно з терміном експлуатації полігон мав працювати 25 років. Зараз на полігоні орієнтовно 3 мільйони куб.м сміття, а площею воно вийшло далеко за свої межі і накрило приватизовані паї мешканців села.

Станом на сьогодні сміттєзвалище займає 7-8 га замість 3,48 га, як було проектовано.

Нагадаємо, у жовтні депутати облради створили комісію із вивченням ситуації щодо вивозу сміття у Дрогобичі. Також уже розроблений проект рекультивації Броницького полігону, який потребує на реалізацію 20 млн грн. Проект знаходиться в департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА, опісля має відбутися тендер на проведення робіт.

Тоді ж суд визнав незаконним рішення про заборону прийому ТВП на Дрогобицький міський полігон у селі Брониця, який заблокували місцеві мешканці, протестуючи проти прийому сміття зі Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.