Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Самбір

Четвер, 6 грудня 2018, 14:13

Самбір втратив більше 24 мільйони через неефективність міської влади

Самбір

Аудитори виявили в Самбірській міськраді втрати з бюджету на понад 24 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела державний фінансовий аудит виконання бюджету Самбора та виявили неефективні управлінські дії, внаслідок яких з міського бюджету було зайво витрачено 5,1 млн грн та втрачено 29,4 млн грн доходів, а також 12,4 млн грн щорічних додаткових надходжень за умови прийняття міською радою певних управлінських рішень.

Зокрема, неправильний розрахунок потреби у освітній субвенції призвело до виникнення заборгованості із виплати заробітної плати педагогічним працівникам, яка на 1 липня цього року становила 5,8 млн грн, а для її погашення міськрада використала кошти, призначені для виплати зарплати у вересні-грудні 2018 року. Відтак, для недопущення заборгованості за жовтень-грудень 2018 року необхідно додатково залучити 10,7 млн грн освітньої субвенції. 

Також аудитори виявили заборгованість із виплати заробітної плати у Самбірській центральній районній лікарні: станом на 1 липня заборгованість становила 9,7 млн грн, а станом на 1 жовтня – 11,4 млн грн. При цьому у лікарні проводилось нарахування виплат необов'язкового характеру (надбавки за складність і напруженість роботи) на 1,4 млн грн.

На утримання понаднормативних штатних одиниць в установах культури та освіти міста з бюджету витрачено 1 млн грн.

Крім цього, міськрада дозволила підприємцям користуватися 11 земельними ділянками комунальної власності без документів і втратила можливість отримали 11,2 млн грн орендної плати.

Нагадаємо, раніше аудитори виявили в Яворівській РДА фінансові порушення на понад 600 тис грн, у Стрийській ЦРЛ – на понад 400 тис грн, у Самбірській ЦРЛ  – на понад 998 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.