Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ялинка у Львові

П'ятниця, 7 грудня 2018, 10:34

Львів отримав безкоштовно 20-метрову ялинку від мешканців Яворівщини

ялинка у Львові

11 грудня перед Оперним театром встановлюватимуть головну ялинку Львова, яку місто отримало безкоштовно від мешканців Яворівського району.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У вівторок, 11 грудня, у Львові розпочнуть встановлювати головну міську ялинку на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької. Висота ялинки, яку місту подарували мешканці села Буда Яворівського району, становитиме 20 метрів.

Відкриття головної ялинки Львова відбудеться 18 грудня о 19.00 год. У святковій програмі також предбачені: передача Вифлеємського Вогню Миру мешканцям Львова, театралізовані забави на площі перед Оперним театром, а також льодове шоу на площі Ринок.

Зазначимо, минулоріч головну ялинку Львова встановили на проспекті Свободи 11 грудня. Вона дісталась місту безкоштовно, адже її подарувала мешканка Брюхович. Однак лише на встановлення та прикрашення ялинки з бюджету виділили 100 000 грн.

Натомість у 2016 році Львівська міськрада придбала новорічну ялинку за 100 тис грн в Дрогобицькому районі, неподалік від Східниці. Висота ялинки становила близько 20 метрів, а вартість самого дерева – 4,5 тис грн. Разом із транспортуванням, монтажем, облаштуванням ілюмінації, прикрашанням та охороною – близько 116 тис грн.

Додамо, у міському бюджеті Львова на 2019 рік закладено 260 тис грн на встановлення двох новорічних ялинок на площі перед кінотеатром Довженка і на проспекті Свободи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.