Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військова частина на Львівщині

П'ятниця, 14 грудня 2018, 15:22

Інформація військових частин Львівщини може бути доступною для російських спецслужб

військова частина на Львівщині

Львівські підприємців незаконно копіювали інформацію з військових частин та держустанов Львівщини через заборонене російське програмне забезпечення.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Силовики викрили львівське підприємство, яка за допомогою забороненого в Україні програмного забезпечення "Парус" та "Афіна", заволоділо базами даних держустанов, військових підрозділів і підприємств на Львівщині.

Як встановіили у СБУ, підприємці легально обслуговували програмне забезпечення цих установ, однак вони встановили на ньому заборонені програми для копіювання інформації, які давали змогу їм отримати доступ до систем понад 100 державних та військових установ, підприємств та організацій.

Зазначимо, програмне забезпечення "Парус" та "Афіна" оновлюється з серверів, які знаходяться у Росії, відтак викрадені за допомогою російських програм бази даних стали доступними для Росії.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 359 Кримінального кодексу України і перевіряється версія щодо передачі незаконно скопійованих даних до російських спецслужб. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.