Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Грибовицьке сміттєзвалище

П'ятниця, 21 грудня 2018, 10:33

Дегазацію у Грибовичах здійснить фірма з Чернігівщини

Грибовицьке сміттєзвалище

ТОВ "Кліар Енерджі" перемогла на конкурсі зі спорудження та експлуатації системи дегазації Грибовицького сміттєзвалища, який з 2019 року.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора комісія визначила переможця конкурсу із дегазації Грибовицького сміттєзвалища, який ще на початку листопада оголосило ЛКП "Зелене місто". До участі у конкурсі подали свої документи три компанії: ТОВ "Біогаз Енерджі", ТОВ "Біогаз України" та ТОВ "Кліар Енерджі".

Переможцем обрали ТОВ "Кліар Енерджі", фірма проведе всі роботи з дегазації сміттєзвалища за власний рахунок. 

Як заявив директор ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря, роботи зі спорудження системи дегазації стартують наступного року, а підписати договір з компанією планують до кінця цього року.

"До початку процесу із дегазації, компанія має виконати інвестиційні зобов’язання, зокрема: під’єднати додаткові електричні потужності для потреб ЛКП "Збиранка" та ЛКП "Зелене місто" на полігоні (250 кВт/год), збудувати та під’єднати трансформаторну підстанцію, сплатити інвестиційні внески у розвиток соціально-економічної інфраструктури Грибовицької та Малеховської селищних рад по 1 000 000 грн відповідно", – розповів Вадим Ноздря.

За даними порталу YouControl, ТОВ "Кліар Енерджі" зареєстрована у 2015 році у місті Корюківка Чернігівської області. Кінцевими бенефіціарними власниками компанії є Андрій Гріненко (Бровари на Київщині), Петро Багрій (Київ), Михайло Кучірка (Київ), Анатолій Дубинський (Київ) та Ovamo Private Equity Fund.

Розмір статутного капіталу фірми становить 16 000 000 грн, за останні 3 роки з нею пов'язано 2 кримінальні судові справи та 6 судових справ.

Нагадаємо, наприкінці жовтня виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив конкурсну документацію про спорудження та експлуатацію системи дегазації на Грибовицькому сміттєзвалищі. 

Інвестор добуватиме біогаз з "тіла полігону" та використовуватиме його як паливо для енергетичних установок, для цього йому виділять земельну ділянку у межах Грибовицького сміттєзвалища загальною площою 0,6-0,8 га. 

До того ж, за перші 12 місяців комерційної діяльності переможець зобов'язаний скеровувати до бюджету Львова 30% від  річного доходу з дегазації як авансовий платіж, а наступні роки – 10%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.